چه کسانی نباید جینسینگ مصرف کنند؟

گیاهی سرشار از آنتی‌اکسیدان است و قرن‌هاست که در طب سنتی چینی استفاده می‌شود.

این گیاه دارای مزایای زیادی برای سلامت مغز، عملکرد سیستم ایمنی، کنترل قند خون و… است. در این مقاله  با خواص جینسینگ برای سلامتی، عوارض مصرف جینسینگ و موارد منع مصر جینسینگ آشنا می‌شویم.

فواید مصرف مکمل جینسینگ چیست؟

جینسینگ گیاهی کند رشد و کوتاه با ریشه‌های گوشتی و یکی از محبوب‌ترین داروهای گیاهی در جهان است. این گیاه برای قرن‌ها به‌عنوان درمان انواع بیماری‌ها در آسیا و آمریکای شمالی مورداستفاده قرار گرفته است و حاوی دو ترکیب مهم جین سنوزیدها و جینتونین است. درواقع فواید جینسینگ به دلیل وجود این دو ماده است. این ترکیبات برای ارائه مزایای سلامتی یکدیگر را تکمیل می‌کنند.

کاهش التهاب

جینسینگ سرشار از آنتی‌اکسیدان است و به کاهش التهاب و محافظت در برابر استرس اکسیداتیو کمک می‌کند. به هم خوردن تعادل بین تولید رادیکال­های آزاد و آنتی‌اکسیدان‌ها، استرس اکسیداتیو نامیده می­‌شود.

جینسینگ برای بدن

بهبود عملکرد مغز

جینسینگ به بهبود عملکرد مغز کمک می‌کند؛ حافظه را بهبود می‌بخشد، استرس را سرکوب می‌کند و برای زوال شناختی، بیماری آلزایمر و افسردگی مفید است.

بهبود و درمان اختلال نعوظ

نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که ترکیبات خاصی که در جینسینگ یافت می‌شود، از استرس اکسیداتیو در رگ‌های خونی و بافته‌ای آلت تناسلی برای کمک به بازگرداندن عملکرد طبیعی محافظت کند.

علاوه بر این، مطالعات نشان داده‌اند که جینسینگ با تقویت تولید اکسید نیتریک آرامش عضلانی آلت تناسلی را بهبود می‌بخشد و گردش خون را افزایش می‌دهد.

کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان‌ها

healthline می‌گوید که نتیجه چندین مطالعه نشان می‌دهد که افرادی که جینسینگ مصرف می‌کنند ممکن است ۱۶ درصد کمتر در معرض خطر ابتلا به سرطان باشند. جین سنوزیدهای موجود در جینسینگ با تنظیم التهاب، ایجاد محافظت آنتی‌اکسیدانی و حفظ سلامت سلول‌ها به کاهش خطر ابتلا به انواع خاصی از سرطان کمک کند.

بیشتر بخوانید:  فواید گوشت مرغ

بااین‌وجود برای اثبات نقش جینسینگ بر پیشگیری از سرطان به تحقیقات بیشتری نیاز است.

افزایش سطح انرژی و کاهش خستگی

جینسینگ با کاهش آسیب اکسیداتیو و افزایش تولید انرژی در سلول‌ها به مبارزه با خستگی و افزایش عملکرد فیزیکی کمک می‌کند.

بهبود عملکرد با جینسینگ

عوارض مصرف جینسینگ چیست؟

مصرف جینسینگ تا ۶ماه بی‌خطر است اما اگر  بیش از ۶ ماه مصرف شود، ممکن است برخی اثرات هورمون مانند داشته باشد. شایع‌ترین عارضه جانبی، مصرف جینسینگ مشکل در خواب است. عوارض جانبی غیرمعمولی که برای جینسینگ گزارش ‌شده شامل عصبانیت، آسیب کبدی و معده و سرگیجه است. همچنین از دیگر عوارض آن می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آلرژی شدید: آنافیلاکسی یک پاسخ آلرژیک جدی است که شروع سریع دارد و ممکن است منجر به مرگ شود.
  • سردرد: سردرد همان احساس درد در ناحیه صورت، سر یا گردن است. این عارضه به صورت میگرن، سردرد تنشی یا سردرد خوشه‌ای رخ می‌دهد.
  • پرفشاری خون: این عارضه یک وضعیت پزشکی است که در آن فشار خون در شریان‌ها به طور مداوم بالا می‌رود و ممکن است موجب سکته مغزی شود.
  • واکنش‌های پوستی: این واکنش‌ها می‌تواند شامل ایجاد بثورات پوستی یا خارش‌های شدید باشد.
  • نغییر در چرخه قاعدگی: مصرف جینسینگ در بعضی خانم‌ها باعث به هم خوردن نظم چرخه قاعدگی و زمان تخمک‌گذاری می‌شود.

چه افرادی باید در مورد مصرف جینسینگ مراقب باشند؟

تا این قسمت از مقاله متوجه شدید که جینسینگ برای چی خوبه. در این بخش به شما خواهیم گفت که این گیاه برای همه افراد خوب نیست و گروه‌هایی خاص باید از خوردن آن اجتناب کنند.

بیشتر بخوانید:  اوتمیل چیست؟ (طرز تهیه اوتمیل رژیمی و خوشمزه)

افرادی که در شرایط حساس به هورمون هستند

جینسینگ حاوی مواد شیمیایی (جین سنوزیدها) است که مانند استروژن عمل می‌کند. اگر به سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز یا فیبروم رحم مبتلا هستید یا به‌طورکلی وضعیتی دارید که ممکن است با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر شود، از جینسینگ استفاده نکنید.

کسانی که مشکل خواب دارند

دوزهای بالای جینسینگ، با بی‌خوابی مرتبط است. اگر مشکل خواب دارید، از جینسینگ با احتیاط استفاده کنید.

مصرف جینسینگ در زمان بارداری

مصرف جینسینگ در دوران بارداری خطرناک است. بر اساس آزمایش‌های حیوانی انجام‌شده یکی از مواد شیمیایی موجود در جینسینگ باعث نقص مادرزادی در حیوانات می‌شود. به همین دلیل طبق توصیه پزشکان اگر باردار هستید از جینسینگ در رژیم لاغری خود استفاده نکنید.

افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی

افرادی که به بیماری‌های خود ایمنی مانند ام اس، لوپوس و آرتریت روماتوئید مبتلا هستند نباید از جینسینگ استفاده کنند. زیرا جینسینگ فعالیت سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد و ممکن است بیماری‌های خود ایمنی را بدتر کند.

افرادی که در شرایط حساس به هورمون هستند

جینسینگ حاوی مواد شیمیایی (جین سنوزیدها) است که مانند استروژن عمل می‌کند. اگر به سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، اندومتریوز یا فیبروم رحم مبتلا هستید یا به‌طورکلی وضعیتی دارید که ممکن است با قرار گرفتن در معرض استروژن بدتر شود، از جینسینگ استفاده نکنید.

افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی

جینسینگ ممکن است در روز اول استفاده، بر ریتم قلب و فشارخون تأثیر بگذارد. اگر بیماری قلبی دارید از جینسینگ با احتیاط و با مشورت پزشک استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:  کدام رنگ را برای لباس مردانه انتخاب کنید؟

افرادی که داروهای سرکوب سیستم ایمنی مصرف می‌کنند

افرادی که به بیماری خود ایمنی مبتلا هستند یا به‌تازگی پیوند عضو انجام داده‌اند باید از داروهای سرکوب سیستم ایمنی مصرف کنند. جینسینگ سیستم ایمنی بدن را فعال‌تر می‌کند و ممکن است با اثرات داروهایی که سیستم ایمنی را سرکوب می‌کنند تداخل ایجاد کند. اگر در چنین شرایط هستید قبل از مصرف جینسینگ با پزشک خود مشورت کنید.

دوز مجاز جینسینگ

بهترین زمان مصرف قرص جینسینگ

از آنجایی که جینسینگ ممکن است باعث مشکلات خواب شود، توصیه می‌کنیم آن را نزدیک زمان خواب مصرف نکنید. همچنین نظر متخصصان این است که با شکم خالی مکمل جینسینگ نخورید. بنابراین می‌توانید این مکمل را صبح بعد از نیم ساعت از خوردن صبحانه مصرف کنید.

تأثیر جینسینگ بر لاغری

اگر به دنبال تناسب اندام و رژیم مزوبولیک لیمومی هستید، احتمالاً با تعداد زیادی تکنیک کاهش وزن مواجه شده‌اید. ازجمله فواید مکمل جینسینگ می‌توان به کاهش وزن اشاره کرد که موجب افزایش متابولیسم بدن می‌شود. البته بهتر است جینسینگ زیر نظر متخصص و به مقدار مجاز مصرف شود.

کاهش اشتها با جنسینگ

کلام آخر

جینسینگ یک مکمل گیاهی است که از قرن‌ها پیش در طب سنتی چینی استفاده می‌شود. دلیل محبوبیت این گیاه دارویی اثرات آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آن است.

ازجمله فواید مکمل جینسینگ می‌توان به تنظیم سطح قند خون، پیشگیری از ابتلا به برخی از سرطان‌ها مفید، تقویت سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد مغز، کاهش خستگی و برطرف کردن اختلالات نعوظ اشاره کرد.

منبع: مجله سلامتی لیمومی

پایان رپورتاژ آگهی

مطلب پیشنهادی

معرفی ایمپلنت آیریس سوئیس (iRES)

معرفی ایمپلنت آیریس سوئیس (iRES) در ساخت ایمپلنت سوئیسی آیرس دقت فراوان در تولید و …