نگاهی به تاریخچه موسیقی کلاسیک در سایت ملوبوک

برای همه ما این سوال وجود دارد موسیقی کلاسیک چیست؟ در دوران رنسانس تغییراتی در شیوه نت نویسی بوجود آمد و موسیقی مذهبی اساس و پایه علمی یافت. قطعات موسیقی در دوره رنسانس که امروزه در دست است؛ نشان می‌دهد در آن زمان در حدود قرن 15 و 16 میلادی سازهای متعددی در اختیار موسیقی بوده است.

در این بخش از ملوبوک قصد داریم نگاهی به تاریخچه موسیقی کلاسیک داشته باشیم.

موسیقی کلاسیک چیست؟

کلاسیک از واژه کلاسیوس به معنای شاهانه گرفته شده است. موسیقی کلاسیک نامی است که به سنت موسیقی هنری غرب داده شده است. واژه کلاسیک به پدیده‌ای اطلاق می‌شود که می‌تواند در اکثر دوره‌های مختلف تاریخ موسیقی به کار رود. به طور مثال آوازهای شوبرت در آلمان نسبت به قرن نوزدهم نمونه کلاسیک به شمار می‌ود. این در حالی است که شوبرت از نظر تاریخی درواقع در دوره رمانتیک جای دارد.

بنابراین معنی واژه کلاسیک در ارتباط با یک قطعه مشخص یا یک مقوله آهنگسازی ی‌تواند کاملا با معنی آن از نظر دوره تاریخ موسیقی متفاوت باشد.

دوران کلاسیک دارای تغییرات زیاد در تم و ریتم در طول آهنگ حس‌های مختلفی را به شنونده القا می‌کند. از چهره‌های بزرگ این دوره می‌توان به آهنگسازان اتریشی هایدن و موتسارت و همچنین آهنگساز آلمانی بتهوون اشاره کرد.

دوران موسیقی 

دوره قرون وسطی

این دوره با سقوط امپراتوری روم شروع و تا رنسانس در اروپا ادامه یافت. این دوره درواقع شروع و گام‌های آغازین سبک کلاسیک است.

دوره رنسانس

این دوره شامل سال‌های 1400 تا 1600 میلادی را شامل می‌شود. موسیقی کلاسیک به طور عمده در ایتالیا شکل گرفته است.

بیشتر بخوانید:  برای کاهش چربی خون چه بخوریم؟ (بایدها و نبایدها برای تغذیه افراد دارای چربی خون

دوره باروک

این دوره از سال 1600 میلادی تا 1760 میلادی ادامه یافت. لغت باروک در عالم هنر به معنای استادانه و ماهرانه به کار می‌رود.

معرفی و بررسی کتاب پرطرفدار بیشعوری

کتاب بیشعوری نوشته خاویر کرمنت است. این کتاب با عنوان دوم راهنمای علمی شناخت و درمان خطرناک‌ترین بیماری بشریت در سال 1990 منتشر شد.

طبق گفته نویسنده بیشعوری یک اخلاق بد و یا سوء رفتار نیست؛ بلکه یک بیماری است. کرمنت با لحنی آمیخته با طنز تمرکز ویژه‌ای به پدیده بیشعوری دارد.

در این کتاب شاهد فصل‌هایی نظیر بیشعورها، انواع آنها و زندگی آنها هستیم.

در این بخش از ملوبوک قصد داریم به معرفی این کتاب بپردازیم.

درباره کتاب بیشعوری

گرچه این کتاب بر پایه تحقیقات روانشناسی و علمی نوشته نشده است؛ اما نکات ارزشمندی برای گفتن دارد.

نویسنده این کتاب سعی دارد نکات و حرف‌های مهمی را با زبان طنز به مخاطب منتقل کند. خاویر کرمنت کتابش را با این سخن آغاز می‌کند که بیشعوری یک بیماری است که اکثریت جامعه به آن مبتلا هستند. درواقع با یک مشخصه بد شخصیتی رو به رو نیستیم.

در بخشی از کتاب می‌خوانیم:

هر آدمی چه پولدار و چه بی‌پول، چه زن چه مرد، چه پیر و چه جوان ممکن است به بیماری بیشعوری مبتلا باشند. به عبارت دیگر: بی‌شعوری مرضی است که می‌تواند هر کسی را در هر زمانی، بدون هیچ هشداری آلوده کند.

ترجمه کتاب بیشعوری

کتاب بیشعوری اولین بار در ایران توسط محمود فرجامی در سال 1386 ترجمه شد. اما موفق به دریافت مجوز چاپ نشد. سرانجام فرجامی کتاب را به صورت رایگان در وبسایت خود آپلود کرد. او از مخاطبین خود خواست اگر از محتوای این کتاب راضی بودند؛ مبلغی به اندازه پول یک پیتزا به حساب مترجم نیز واریز کنند.

بیشتر بخوانید:  اهمیت زیبایی نمای ساختمان در فروش و جذب مخاطب

این کتاب در سال 1393 توسط انتشارات تیسا 232 صفحه منتشر شد.

برای خواندن ادامه این مطالب و مشاهده مطالب مرتبط با کتاب و موسیقی به سایت ملوبوک مراجعه کنید.

ملوبوک؛ سایت بررسی و معرفی کتاب و حواشی موسیقی

سایت ملوبوک فعالیت خود را از اواسط آبان 1400 شروع کرده‌است. این سایت مرتبط با صفحه فرهنگ، بر آن است تا به معرفی و بررسی کتاب‌ها در زمینه‌های مختلف از جمله: ادبی، روانشناسی، تاریخ، اطلاعات عمومی و … بپردازد. علاوه بر آن در وجه دیگر فعالیت خود به معرفی سبک‌های موسیقی و خواننده‌های سرشناس دنیای آن می‌پردازد.

مطلب پیشنهادی

کدام رنگ را برای لباس مردانه انتخاب کنید؟

کدام رنگ را برای لباس مردانه انتخاب کنید؟ اگر شما مانند بسیاری افراد، صبح‌ها که …