مربای بهار نارنج

[ad_1]

طرز تهیه مربا بهار نارنج,مربا بهار نارنج

طرز تهیه مربای بهارنارنج

بهار نارنج، شکوفه درخت نارنج میباشد که در عطرسازی و ساختن عصاره، انواع نوشیدنی های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و … کاربرد بسیار  دارد. بابل و شیراز در اردیبهشت‏ ماه، با رایحه سحرانگیز بهار نارنج، هر رهگذری را سرمست می کند به نحوی که این دو شهر را شهر بهار نارنج می نامند.

مواد لازم برای طرز تهیه مربا بهار نارنج:

 گل بهار نارنج  1 کیلوگرم
 شکر  1 کیلوگرم
 آب ‌لیموترش 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه مربای بهار نارنج تازه:

با توجه به اینکه بهار نارنج دارای طعم و مزه تلخی میباشد، برای تهیه مربا بهارنارنج، ابتدا باید با جوشاندن پی در‌ پی، تلخی آن را از بین ببرید. پس ابتدا شکوفه های بهار نارنج را در مقداری آب ریخته و بگذارید نیم ساعت بجوشند، سپس آنها را داخل سبدی آبکش کنید و روی آن آب سرد بریزید این کار را دو تا سه بار دوباره‌کاری کنید و بعد آنها را به ‌مدت 24 ساعت در آب سرد خیس کنید.

در این دوری نیز آب آنها را یکی دو بار عوض کنید. به این ترتیب، تلخی بهار نارنج کاملاً گرفته می ‌شود. اگر باز هم تلخ بود جوشاندن آن را دوباره‌کاری کنید و سپس شکر را همراه 3 پیمانه آب در قابلمه ای بریزید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا در تاثیر جوش‌آمدن، شکر در آب حل شود. سپس بهار نارنج را به محلول آب و شکر افزایش کنید و روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا مربا قوام آید. (بیشتر بخوانید:طرز تهیه مربای گل محمدی)

مربای بهار نارنج,طرز تهیه مربای بهار نارنج

بهار نارنج

تهیه مربای بهار نارنج,طرز تهیه مربای بهار نارنج تازه

خواص بهارنارنج

علت جمع شدن مربای بهارنارنج,طرز تهیه مربای بهارنارنج

درست کردن مربای بهار نارنج

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه آبغوره خانگی

نکاتی برای تهیه مربا بهارنارنج :
مربای بهار نارنج از جمله مرباهای فصلی خوش عطر و طعمی میباشد که خوردن آن نه ‌تنها  همراه با کره یا خامه زیاد می‌ چسبد، بلکه آن را می ‌توانید با چای به‌ عنوان عصرگاهی نیز میل کنید و از طعم خوشمزه آن لذت ببرید.

اگر بتوانید بهار نارنج را در فصل بهار که تازه میباشد پیدا کنید مربای شما زیاد مطبوع تر خواهد بود و عطر بهتری خواهد داشت.

مربا را به اندازه کافی بجوشانید زیرا اگر به اندازه نجوشد و آب داشته باشد خیلی زود کپک می زند و اگر بیش از اندازه آن را بجوشانید که مربای شما غلیظ تر از حد معمول شود مربا شکرک خواهد زد.

اگر می خواهید بدانید که شربت یا مربا کی قوام می آید دو راه زیر را امتحان کنید:

مقداری از آن را وقتی که سرد تر شد بین دو انگشت خود قرار دهید اگر شربت به انگشتانتان چسبید و بین دو انگشت کش آمد شربت یا مربای شما قوام آمده میباشد. وقتی که مربای شما زیاد ریز می جوشد و موعد جوش‌آمدن حباب های ریزی را ایجاد می کند نشان دهنده قوام آمدن آن میباشد.

هرگز برای ترد شدن قطعه‌های میوه، از آب آهک استفاده نکنید زیرا مصرف چنین مرباهایی برای افراد، به خصوص کودکان و زنان باردار خطرناک میباشد.

علت جمع شدن مربای بهارنارنج

چروکیده شدن شکوفه ها به خاطر حرارتی هست که به گلبرگ داخل می شود.

برای این که شکوفه های بهار نارنج در طی مراحل پخت جمع نشده و چروکیده نشوند می توانید پس از جوشاندن، آن ها را به مدت سه ساعت در فریزر بگذارید تا یخ بزنند. سپس بقیه مراحل تهیه مربا بهار نارنج را طی کنید.

مربا بهار نارنج,مربای بهارنارنج

طرز تهیه مربا بهار نارنج

خواص بهار نارنج

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی کلم سفید و قرمز به روش های متفاوت

از بهار نارنج عرق تهیه می کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح میباشد. از اشکال دارویی گل بهار نارنج روغن، دم کرده، عرق و عصاره می باشد. عرق بهار نارنج زیاد معروف میباشد و شربتش زیاد خوشمزه می باشد. بهتر میباشد بدانید.

• مهم ترین خاصیت دارویی بهار نارنج اثر آن روی سیستم عصبانی بدن میباشد.

• بهار نارنج آسودگی بخش و عکس هیجانات دستگاه عصبانی می باشد.

• سردردهای میگرنی را تسکین می دهد.

• بهار نارنج در تقویت معده زیاد اثرگذار میباشد.

• تپش نامنظم قلب، تشویش و پریشانی را رفع می کند.

• برای کنترل تشنج ها و حمله قلبی هم بهار نارنج توصیه می شود و مفید میباشد.

• اگر مشکل کم خوابی یا بی خوابی دارید، قطعاً پیش از خواب، مقداری عرق بهار نارنج یا چای آن را میل کنید.

• بهارنارنج همچنین دارای خواص اشتها آوری و عکس سرفه می باشد.

• برای نرم کردن پوست های خشک و پیشگیری از شکنندگی مویرگ ها استفاده می گردد.

• درمان دردهای گاه به گاه شکمی، نفخ، اسپاسم، سوء هاضمه، فشارهای عصبانی و ناراحتی های مربوط به هیجان و عاطفه نیز از موارد مصرف عصاره بهار نارنج هستند.

• دم کرده گل درخت بهارنارنج برای رفع کردن قولنج های عصبانی مفید می باشد.

• از مخلوط آب کرفس و عرق بهار نارنج برای دفع سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها نیز استفاده می گردد.

 بهتر میباشد از بهار نارنج تازه در تهیه آب مقطر بهار نارنج استفاده شود.

• بهار نارنج خشک شده به صورت دم کرده و به عنوان عکس تشنج در بیماری های عصبانی مشابه هیستری بی‌حالی اعصاب و هم چنین رفع سکسه به کار می رود.

بیشتر بخوانید:  طرز تهیه ترشی ونوشک یا بنه

• آب مقطر بهار نارنج به وسیله بخار آب تهیه می شود. برای این کار از یک کیلو بهار نارنج و یک لیتر آب یک کیلو آب مقطر تهیه کنند. آب مقطر بهار نارنج مایعی زلال دارای بوی زیاد زورمند و معطر میباشد. رنگ آن گاهی به علت فساد و رشد باکتری ها دگرگونی می کند.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

روشهای مختلف تهیه ترشی گردو عالی

[ad_1] ترشی گردو همدانی نحوه تهیه ترشی گردو در فصل بهار ترشی گردو، ترشی سنتی …