اقدامات هنگام گیر کردن در آسانسور

[ad_1]

گیر افتادن در آسانسور ,علل گیر کردن آسانسور

گیر کردن در آسانسور

هنگام گیرافتادن در آسانسور چه کنیم؟

با بیشترین شدن جمعیت، انسان‌ها به اندیشه ساخت ساختمان‌های بلند و برج‌ها سمت استفاده بهینه‌تر از فضا افتادند؛ اما برای دسترسی به طبقه‌ها بالا پله‌ها بینهایت تحمل فرسا و پله‌برقی نیز روزگار‌بر می‌باشد. به همین دلیل امروزه آسانسورها به یکی از پرکاربردترین وسیله‌ها تبدیل شده‌اند و یکی از رایج‌ترین اضطراب‌ها یا مشکلات گیر کردن در آسانسور می‌باشد که در این مقاله یاد می‌گیریم در چنین مواقعی چه کاری انجام دهیم.

گیر کردن در آسانسور تصادفاً‌ست که ممکن میباشد برای بسیاری پیش بیاید. اولین نکته که لازم میباشد بدانید این میباشد که این اتفاق به دلیل یک نقص فنی و در سمت مراقبت از حاضرین میباشد.

دلیل‌ها گیر کردن آسانسور

به صورت کلی، اغلب یک آسانسور به سه دلیل گیر می‌کند:

⦁ آسانسور نیز مشابه دیگر وسایل مکانیکی و الکتریکی احتمال نابسامانی دارد و در صورتی که یک نقص فنی یا مشکل وجود داشته باشد این اتفاق رخ ‌می‌دهد.

⦁ استفاده نادرست از آسانسور مشابه افزایش بار، باز نگه‌داشتن در با دست و موارد این چنینی نیز ممکن میباشد سبب بروز مشکلاتی شود.

⦁ حتمی ناگهانی برق از عمده دلیل‌ها توقف و گیر کردن آسانسور می‌باشد که میتواند به دلیل اخلال در عملکرد شرکت برق یا خطای انسانی و بلای طبیعی به‌وجود بیاید.

گیر افتادن در آسانسور ,علل گیر کردن آسانسور

هنگام گیر کردن در آسانسور چه کنیم

در بیشتر مراکز و مکان‌های پر رفت و آمد، آسانسورها به سیستم برق اضطراری مجهز هستند و در صورت بروز مشکل به دلیل حتمی، آسانسور از آن استفاده کرده و شما را در اولین طبقه پیاده می‌کند.

همچنین توجه کنید گیر کردن در آسانسور به دلیل مراقبت از شماست و احتمال آسیب دیدن و مرگ شما در این حالت تقریبا 0 میباشد. بدنه آسانسور به طوری ایزوله شده‌اند که جریان هوای کمی در آن رفت آمد دارد و شما با مشکل پایان شدن اکسیژن روبرو نخواهید شد!

همچنین ترمزها نیز مکانیکی هستند و به صورت دوران‌ای بازبینی می‌شوند و از سقوط پیشگیری می‌کنند. علاوه بر آن سیم بکسل‌هایی که مورد استفاده قرار می‌گیرند با تمرکزفکر انتخاب می‌شوند و احتمال پاره شدنشان وجود ندارد و حتی در صورت بروز این اتفاق نیز ترمزهای به نام پاراشوت درگیر شده و امنیت آسانسور را تامین می‌کنند.

گیر افتادن در آسانسور ,علل گیر کردن آسانسور

هنگام گیر کردن در آسانسور سعی کنید آسودگی خود را حفظ کنید

هنگام گیر افتادن در آسانسور چه کنیم؟

اولین گام در بروز مشکلات همیشه تغییرناپذیر میباشد، شما باید خونسردی و آسودگی خود را حفظ کنید. گیر کردن در آسانسور حتی اگر سرعت‌ای هم نداشته باشیم ممکن میباشد ترس‌آور به نظر برسد، مخصوصا اگر از فضاهای بسته و ارتفاع می‌ترسید. در صورت ترشح آدرنالین قرار گرفتن در چنین شرایطی ممکن میباشد نتوانید منطقی اندیشه کنید، پس بهتر میباشد:

⦁ هنگام گیر کردن در آسانسور سعی کنید نفس کشیدن خود را تنظیم و رایج نفس بکشید.

⦁ صاف بایستید تا تپش قلب خود را کنترل و آرام کنید.

⦁ وقتی آسودگی خود را حفظ کنید و بدنتان را ریلکس نگه‌دارید ذهنتان نیز رام می‌شود.

⦁ همانطور که گفته شد گیر کردن آسانسور سمت پیشگیری از بروز اتفاق میباشد و جای نگرانی نیست.

در صورتی که افراد دیگری با شما حضور دارند، این نکات را به آنها نیز بگویید و جو را آرام نگه‌دارید. باتری گوشی خود را الکی هدر ندهید تا اگر نیازی به برقراری ارتباط بود بتوانید از آن استفاده کنید.

بیشتر بخوانید:  رشته خلبانی و هوانوردی

اما در صورت تاریکی، بهترین راه استفاده از فلش گوشی سمت روشن کردن فضاست تا جو اضطراب حاکم نشود. استفاده از کبریت یا فندک ممکن میباشد سبب کم شدن اکسیژن شود زیرا در چنین شرایطی آسانسور تهویه درستی ندارد.

گیر افتادن در آسانسور ,علل گیر کردن آسانسور

هنگام گیر کردن در آسانسور می‌توانید از گوشی موبایل خود برای درخواست کمک استفاده کنید

پس از بدست آوردن آسودگی، سمت بیرون رفتن از آسانسور مراحل زیر را دنبال کنید:

⦁ در صورتی که آسانسور در یک طبقه گیر کرده بود، دوباره کلید باز شدن در یا کلیدهای دیگر را امتحان کنید. احتمالا پیاده شدن در یک طبقه قبل‌تر بتواند مشکل شما را حل کند!

⦁ اگر پیروز نشدید، از دکمه ارتباط با تکنسین استفاده کنید. در ساختمان‌های تجارتی و مسکونی بزرگ که مسئولانی سمت برقراری امنیت و رسیدگی به مسائل دارند این دکمه وجود دارد. در ساختمان‌های کوچک ممکن میباشد دکمه زنگ خطری را در ساختمان پخش کند. در هر صورت آسانسور وسیله پرکاربردیست و به زودی دیگران نیز متوجه نابسامانی آن خواهند شد و به شما کمک می‌کنند.

⦁ همچنین هنگام گیر کردن در آسانسور می‌توانید از گوشی موبایل خود سمت برقراری ارتباط و درخواست کمک استفاده کنید. حفظ آسودگی و شکیبایی کلید رهایی شما از وضعیت گیر افتادن در آسانسور می‌باشند. در صورتی که درخواست کمک کرده‌اید برای سرگرم شدن به کارهایی که باید انجام دهید اندیشه کنید یا با یکدیگر حرف بزنید و… .

⦁ ممکن میباشد شما نیز کم و شکیبایی و تحمل باشید و تا قبل از اخبار کردن دیگران و درخواست کمک احساس خوبی نداشته باشید. در صورتی که با دکمه‌ها یا گوشی خود نتوانستید با دیگران ارتباط استوار کنید، میتوانید با یک شیء سخت مشابه پاشنه کفش، کلید و… به در ضربه بزنید و با سر و صدا دیگران را متوجه حضور و مشکل خود کنید. توجه کنید که انجام این پرکاری‌ها و ناتوانی در برقراری ارتباط نباید سبب استرس شما شود زیرا در صورت رعایت ایمنی، هیچ مشکلی پیش نمی‌آید.

⦁ توجه کنید که بازکردن درها از داخل آسانسور یا بیرون رفتن از دریچه بالای آن و موارد این چنینی یا استرس و پریشانی به مراتب می‌تواند آسیب بینهایت بیشتری داخل کند. اگر هیچ راهی برای برقراری ارتباط با افراد بیرون ندارید یا آنها نیز توانایی کمک به شمارا ندارند در یک شرایط اضطراری هستید، زنگ زدن به آتش‌نشانی (شماره: 125) اصلی شماست و درنهایت آنها شما کمک می‌کنند تا درست و سالم بیرون بیاید.

گیر افتادن در آسانسور ,علل گیر کردن آسانسور

هنگام گیر کردن در آسانسور با آتش نشانی ارتباط بگیرید

⦁ هنگامی که داخل آسانسور گیر افتادید اجازه حمله افکار منفی و سکوت را به خودتان ندهید، مشغول شوید و جو را بی تنش نگه‌دارید. در صورتی که کسی در داخل مشکل قلبی یا سلامتی جدی دارد با اورژانس (شماره: 115) نیز ارتباط بگیرید تا برای کمک شما بیایند.

گیر افتادن در آسانسور ,علل گیر کردن آسانسور

اقدامات هنگام گیر کردن در آسانسور

آموزش نجات از آسانسور

همانطور که گفته شد افراد داخل آسانسور کارهای زیادی نمی‌توانند انجام دهند و نجات افراد از آسانسور توسط افراد بیرون یا نیروهای زحمت‌کش آتش‌نشانی انجام می‌شود. در صورتی بروز اتفاق جدی، برای کمک کردن به افرادی که داخل آسانسور گیر کرده‌اند به نکات زیر توجه کنید:

بیشتر بخوانید:  انواع درخت به + نگهداری و تکثیر درخت به

⦁ افراد بیرون از کابین نیز ابتدا باید آسودگی خود را حفظ کنند و از ایجاد استرس بپرهیزند. سپس از حال افرادی که داخل گیر کرده‌اند مطلع شوید و در صورت نیاز با نیروهای امداد ارتباط بگیرید. اگر شرایط اضطراری مشابه آتش‌سوزی، کمبود اکسیژن و خفگی افراد داخل و… وجود داشت با رعایت نکات ایمنی اقدام به نجات افراد و بیرون آوردن آنها از آسانسور کنید.

⦁ حتی اگر آسانسور دوری کمی با طبقه‌ها دارد ابتدا آنرا همتراز و ایستاده کنید و سپس به پیاده کردن افراد داخل بپردازید. در صورت رعایت نکردن این نکات ممکن میباشد هنگام بیرون آمدن آسانسور سقوط کرده و بدن شخص دو بخت می‌شود.

⦁ بدین قصد ابتدا کلید برق را بریدن کنید و به موتورخانه بروید. همسطح شدن کابین با طبقه‌ها زمانی اتفاق می‌افتد که بخت‌های رنگ خورده سیم بکسل با بخت‌های رنگ خورده پایه موتور گیربکس همسطح باشد. برای همتراز کردن آن با یک دست اهرم ترمز که روی موتور گیربکس قرار دارد فشاردهید، پس از آن با دست دیگر فلکه روی موتور را به سمتی که آسوده‌تر می‌چرخد، بچرخانید. در صورت زیاد شدن سرعت چرخش میتوانید اهرم ترمز را کمی شل کنید. پس از همسطح کردن سیم بکسل و پایه، ترمز را رها کنید تا کابین ایستاده شود.

⦁ پس از هم‌سطح شدن، باید جایگاه کابین را پیدا کنید. برای این‌کار از سوراخ‌چاه استفاده کنید و سپس به طبقه مورد نظر بروید. برای باز کردن درب آسانسور به کلید اضطراری نیاز دارید. پس از آن می‌توانید افراد داخل را بیرون بیاورید. قطعا این کار را پس از هم‌سطح کردن کابین انجام دهید تا خطری افراد را تهدید نکند. همچنین بهتر میباشد در صورت گیر کردن آسانسور در بین طبقه‌ها خودتان دست به کار نشوید و کار را به مسئول مربوطه یا نیروهای امداد بسپارید.

پیشگیری از گیر کردن در آسانسور

هرچیزی که فکرش را بکنید برای کارکرد درست و بهتر نیاز به رسیدگی و بازرسی دارد. آسانسورها نیز از این موضوع استثنا نیستند و به‌طور اتفاقی قوانین سخت‌گیرانه‌ای نیز در رابطه با بازرسی آنها وجود دارد. پیشگیری از بروز مشکلات بهتر از پیدا کردن راه حل برای آنهاست. به همین دلیل بهتر میباشد سمت پیشگیری از اتفاقات این چنینی و گیر کردن در آسانسور به این قوانین و نکات توجه کنیم:

⦁ برای پیشگیری از بروز مشکلات، آسانسورها باید در دوران‌های لااقل ماهانه بازدید شوند و پایان قطعات و تجهیزات اعم از برقی و مکانیکی بازدید شود و گزارش آن در پرونده نگه‌داری ساختمان ثبت شود.

⦁ اگر در حین بازدید متوجه نابسامانی و مشکلی شوند، مسئول نگه‌داری ساختمان باید به آن رسیدگی کند و تا روزگار عوض‌کردن یا ترمیم قطعات مورد نظر با نصب آگهی بر روی تمامی درهای آسانسور ساکنان را از خارج از سرویس بودن آن مطلع کند.

⦁ علاوه بر بازدیدهای ماهانه توسط تعمیرکارها، بازرسان ذی‌صلاح نیز باید به صورت سالانه از آسانسورها بازدید کنند. مجوز آنها توسط سازمان ملی استاندارد کشور صادر می‌شود و نمونه‌های آن در سایتشان موجود میباشد.

گیر افتادن در آسانسور ,علل گیر کردن آسانسور

گیر کردن در آسانسور می‌تواند دلیل‌ها مختلفی داشته باشد

⦁ همچنین نصب دوربین در آسانسورها و ورودی‌های آنها (برای مجتمع‌های بزرگ و پر رفت و آمد) از اقدامات ضروری میباشد که در صورت وجود آن، بینهایت سریع از گیر کردن افراد در داخل آسانسور مطلع شده و ‌می‌توانید به کمک آنها بپردازید.

بیشتر بخوانید:  سنگ تراورتن چیست؟ انواع سنگ های تراورتن

با اینکه استفاده از پله‌ها ممکن میباشد دشوار و روزگار‌بر به نظر برسد، اما بهتر میباشد در چنین مواقعی از استفاده آسانسور اجتناب کنید:

⦁ وقتی یک نقص فنی، هرچند کوچک در سیستم آسانسورها یافت شده میباشد تا روزگار ترمیم و رفع شدن آن از آسانسور استفاده نکنید.

⦁ وقتی آتش‌سوزی شده میباشد استفاده از آسانسور بینهایت خطرناک می‌باشد و توصیه می‌شود از راه پله‌ها یا پله‌های اضطراری به بیرون بروید.

⦁ پس از زلزله باید ابتدا سیستم آسانسور بررسی شود و در صورت نبود مشکل تایید شود. تا آن روزگار بهتر میباشد با نصب آگهی بر روی درهای آسانسور از استفاده آن پیشگیری شود.

همچنین توجه کنید که مشکلات آسانسورها ناگهانی و بی دلیل رخ نمی‌دهند! معمولا قبل از بروز مشکلات جدی اتفاقات کوچکی می‌افتد که بسیاری از افراد به آنها توجهی نمی‌کنند و با این کار امنیت خود، خانواده یا افراد دیگری که در آن مکان حضور دارند و به استفاده از آسانسور می‌پردازند را به خطر می‌اندازند. با توجه به نکات زیر می‌توانید از بروز مشکلات جدی پیشگیری کنید. برای مانند:

⦁ وقتی در آسانسور بیش از آمدن کابین به طبقه مورد نظر باز می‌شود باید سریعا تعمیرگر اخبار کنید. این نقص از جدی‌ترین مشکلات آسانسورهاست و باید به آن رسیدگی شود.

⦁ اگر کابین آسانسور پایین‌تر یا بالاتر از تراز طبقه ایستاده می‌شود یعنی سیستم آن گرفتار نقصی شده میباشد و برای درست کردن آن به یک تکنسین نیاز دارید.

⦁ اگر آسانسور برخی مواقع طبقه‌ها را رد می‌کند، صداهای عجیب و غریبی می‌دهد یا وقفه‌های کوتاه دارد قطعا به تعمیرگر خود اطلاع دهید.

جمع بندی

گیر کردن در آسانسور با اینکه خطر خاصی ندارد اما به دلیل نوع نمایش آن در فیلم‌ها، شایعات یا اضطراب از فضاهای بسته و ارتفاع می‌تواند ترس‌آور باشد. مهم‌ترین مسئله این میباشد که آسودگی خود را حفظ کنید و به دیگران نیز آگاهی بدهید که آسانسور نه سقوط می‌کند و نه اکسیژن آن پایان می‌شود.

گیر کردن در آسانسور می‌تواند دلیل‌ها مختلفی داشته باشد که به صورت کلی به سه دسته حتمی برق، نقص مکانیکی یا الکتریکی و یا استفاده اشتباه تقسیم می‌شود.

در صورت گیر کردن در آسانسور، شکیبایی و آسودگی کلید رهایی شماست اما باید دیگران را نیز از مشکل بوجود آمده اگاه کنید.

البته تمامی این موارد در صورتی میباشد که مشکل جدی مشابه آتش‌سوزی یا زلزله اتفاق نیوفتاده باشد،‌ در چنین مواقعمی همراه با حفظ آسودگی و کنترل خود،‌ باید سریعا دیگران را از حال خود مطلع کنید یا با نیروهای امداد ارتباط بگیرید.

در صورتی که بیرون آسانسور هستید و فردی گیر کرده میباشد، اگر کابین همتراز طبقه بود با استفاده از کلید اضطراری (که معمولا مدیر ساختمان،‌ خدمه یا یکی از همسایه‌ها دارند) به آنها در بیرون آمدن کمک کنید و غیر این صورت به نیروهای امداد زنگ بزنید.

در مواقع خطرناک مشابه آتش‌سوزی یا پس از زلزله که می‌توانند منجر به صدمه دیدن سیستم آسانسور شوند از آن استفاده نکنید و در اولین مجال با یک تکنسین سلامت آنرا بررسی کنید.

بازرسی ماهانه و رسیدگی به آسانسور را جدی بگیرید تا از ایجاد خطر برای خود، عزیزانتان یا دیگران پیشگیری شود.

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

معرفی گیاه گل سنگ، روش پرورش و تکثیر

[ad_1] گیاه گل سنگ صورتی و سفید همه چیز درباره گیاه گل سنگ گل سنگ گیاهی …