استابلایزر چیست و چه کاربردهایی دارد؟

[ad_1]

 کاربردهای استابلایزر, استفاده از استابلایزر

دوستی با انواع استابلایزر

انواع استابلایزر و مزایای استفاده از آن

برق شهر دارای نوسانات ولتاژ میباشد، به همین دلیل استفاده از استابلایزر می تواند با تثبیت ولتاژ به میزان قابل توجهی سن و راندمان دستگاه های مصرف کننده را بالا ببرد.

استابلایزر چیست؟

استابلایزر، ترانس یا تثبیت کننده ولتاژ، وسیله ای میباشد که در مسیر جریان برق قرار گرفته و از بروز نوسان و پرش های ناگهانی برق شهری (V220 ) و برق سه فاز برای محافظت از کلیه ی لوازم برقی و صنعتی مورد استفاده قرار می گیرد.

این وسیله با داشتن سیستم میکروپروسسور، ولتاژ ورودی را اندازه گیری کرده کاهش یا افزایش ولتاژ را تشخیص داده و آن را اصلاح می نماید. که از این راه در خروجی ولتاژ 220v یا 380v مستقر با تمرکزفکر %1 و به صورت خطی و پیوسته را خواهیم داشت. لازم به ذکر میباشد که این وسیله دارای انواع صنعتی و خانگی می باشد.

تحقیقات انجام شده نشان می دهد عمده ترین عوامل نابسامانی لوازم برقی، نویزها، نوسانات و بریدن و وصل ناگهانی، کم و زیاد شدن ولتاژ و مشکلات دیگر برق شهر بوده که صدمه‌های بوجود آمده توسط عوامل ذکر شده عمدتا در بخت های احساساتی و گران ارزش دستگاه همچون موتور، کمپرسور، پاور و غیره اتفاق می افتد.

به همین غرض برای مواظبت از لوازم برقی خانگی و اداری به خصوص کولر گازی، یخچال، لباسشوئی، سیستم صوتی و تصویری و رایانه و غیره … قطعا باید از دستگاه های استابلایزر استفاده شود.

آیا استابلایزر همان محافظ میباشد ؟

خیر – استابلایزر فرق های بسیاری با محافظ برقی رایج که در منزل بسیاری از ما مورد استفاده قرار می گیرد دارد. محافظ های برق تنها دارای یک برد الکترونیکی می باشند که در هنگام تبدیل ناگهانی سطح ولتاژ، اقدام به بریدن کردن جریان می نماید.

همچنین در این محافظ ها یک مدار تاخیر تعبیه شده میباشد تا جریان برق را پس از روزگار معینی مجددا وصل کند. که این عملکرد در واقع زیاد بدوی بوده و این سیستم هر چند برای دستگاه شما نیاز میباشد ولی در صورتی که منطقه شما با مشکل نوسان برق مواجه میباشد به هیچ عنوان برای آن کافی نمی باشد.

اما فرق اصلی استابلایزر با این دستگاه این میباشد که تثبیت کننده ولتاژ، با تغییرات ولتاژ جریان را بریدن نمی نماید. بلکه اقدام به اصلاح ولتاژ در محدوده مشخص شده می کند که این امر سبب می شود نواسانات برق در خروجی رفع شده و تمامی لوازم برقی شما کامل ایمن باشند. همچنین این سیستم دارای ویژگی هایی میباشد که از آن یک محافظ زیاد مطمعن می سازد، از جمله این که در وسیله مذکور حتی راهکارهایی در مساوی اتصال کوتاه در نظر گرفته میباشد.

یعنی این که اگر به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی استابلایزر اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه به صورت اتومات توسط میکروکنترلر تعبیه شده، خروجی را بریدن نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده پیشگیری می نماید. به زبان آسان این وسیله نه می گذارد آسیبی از جانب نوسانات برق شهری و منابع انرژی به لوازم شما برسد و نه حتی زمانی که مدار خودش صدمه دید، اجازه می دهد آسیبی به لوازم الکتریکی شما داخل شود.

استابلایزر چیست,آشنایی با استابلایزر

کاربردهای استابلایزر

بیشتر بخوانید:  ماهی گوپی و روش نگهداری و تکثیر آن

مزایای استابلایزرها:

1. تثبیت برق شهر:

برق شهر دارای نوسانات ولتاژ میباشد، به همین دلیل استفاده از استابلایزر می تواند با تثبیت ولتاژ به میزان قابل توجهی سن و راندمان دستگاه های مصرف کننده را بالا ببرد.

2. محافظت در مقابل اتصال کوتاه:

اگر به هر دلیلی اتصالی در خروجی و یا مدارات داخلی استابلایزر اتفاق بیافتد بلافاصله دستگاه به صورت اتومات توسط میکروکنترلر تعبیه شده، خروجی را بریدن نموده و از بروز هرگونه ایراد و مشکل برای مصرف کننده پیشگیری می نماید.

3. کاهش هزینه مصرف برق:

افت ولتاژ برق شهر سبب اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که سبب پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا ۲۵% نیز می باشد.

4. محافظت در مقابل رعد و برق و نوسانات لحظه ای

محافظت در مقابل رعد و برق و های ولتاژ (High Voltage) و نوسانات لحظه ای و spike ها.

5. کاهش هزینه مصرف برق از مزایای استابلایزر می باشد.

افت ولتاژ برق شهر سبب اختلال در عملکرد دستگاه ها شده و قدرت نامی و راندمان الکتروموتور را به حد قابل توجهی کاهش می دهد که سبب پایین آمدن دور الکترو موتور و گرم شدن آن خواهد شد و به تبع آن تلفات انرژی افزایش می یابد و در نهایت برق زیادی را مصرف می کند که پیرو نظریه کارشناسان این امر، در بعضی از مواقع افزایش مصرف برق تا 25% نیز میباشد.

طبق تحقیقات انجامی بیشترین عوامل نابسامانی لوازم برقی موراد زیر می باشد :

– نویزها

– نوسانات

– بریدن و وصل ناگهانی برق

– افزایش و کاهش ولتاژ

از این رو آسیب های بوجود آمده به وسیله این عوامل بیشتر در بخت های گران ارزش و احساساتی دستگاه مشابه: کمپرسور، موتور، پاور و غیره رخ می دهد.

هزینه بوجود آمده از خسارات احتمالی و عملکرد نامناسب یوپی اس در بیشتر مواقع به مراتب بیشتر از هزینه پیشگیری و پیشگیری ( بهره برداری از استابلایزر ) می باشد.

آشنایی با کاربردهای استابلایزر, درباره ی استابلایزرها

کاربردهای استابلایزر

بیشتر بخوانید:  آشنایی با رشته حقوق بین الملل

انواع استابلایزر

استابلایزر یکی از وسایل ضروری زندگی ما هستند و دست‌کم یکی از آن ها را می توانید در منزل، کارگاه یا کارخانه ها مشاهده کنید. این وسیله بسته به نیاز شما انواع مختلفی دارد اما هدف پایان آن ها یکی میباشد: “تثبیت ولتاژ و در نهایت افزایش سن و کیفیت وسایل الکتریکی”.

استابلایزرهای رله ای

این دست استابلایزرها برای استفاده خانگی مناسب هستند و بیشتر در مقیاس های کوچک از آن ها استفاده می شود. عملکرد این استابلایزر به ترانس‌ها و رله هایی وابسته میباشد که ترانس را در وضعیت های مختلف قرار می دهند. عملکرد این استابلایزر به صورت دستی و مکانیکی میباشد.

البته غرض از مکانیکی این نیست که یک نفر باید جریان را مانیتور کند و بسته به آن عملکرد استابلایزر را کنترل کند. بلکه یک کنترل کننده جریان ولتاژ را نسبت به رقم معین‌کردن شده بررسی می کند و رله ها را در مکان مناسب قرار می دهد. گنجایش مدیریت این دسته از استابلایزرها معمولا 6 تا 15 درصد میباشد و این کار با تمرکزفکر 5 تا 15 درصد انجام می شود.

دسته اول استابلایزرهای رله ای (استابلایزرهای پله ای – استابلایزر با ادوات قدرت و الکترونیک) بوده که طریقه ی کارکرد این نوع استابلایزرها تنظیم ولتاژ با تمرکزفکر 107 می باشد. که با سری AVR ابتدا می گردد و حاوی آمپرهای 2 الی 32 آمپر خانگی و در مدل های صنعتی از 9 تا 20 آمپر می باشد.

استابلایزر سروو

این استابلایزرها با نام های Servomechanism یا Negative Feedback نیز شناخته می شوند. معمولا زمانی که جریان ورودی خیلی بالا باشد از استابلایزرهای سروو استفاده می شود.

تمرکزفکر این استابلایزرها بین 1 تا 50 درصد میباشد و به همین خاطر می توان از آن ها در شرایط سخت و احساساتی نیز استفاده کرد. اجزای اصلی این ترانس ها عبارتند از موتور سروو، ترانس خودکار، ترانس افزایش دهنده و کاهنده، موتور انتقالی و سیستم کنترلی.

این نوع استابلایزر دارای سیستم حلقوی و برد میکروپروسسوری و تنظیم ولتاژ با تمرکزفکر ۱V می باشد که با سری STB-۱۱ در مدل های تک فاز و مدل های سه فاز با سری STB-۳۳ ارائه می گردد.

این نوع استابلایزرها در رنج وسیع از ۶A تا ۸۰A در مدلهای تک فاز و سه فاز از ۹A تا ۶۰۰A ارائه می گردد. (بر روی استابلایزر ها یک SERVOE موتور نصب میباشد که بر اساس ولتاژی که خروجی دارد یک واریاک را می چرخاند تا ولتاژ تنظیم شود. در واقع با نمونه گیری از سطح ولتاژ به صورت مکانیکی ولتاژ خروجی را کنترل می کند. SERVOE موتور ها یک پایه برای دادن پالس PWM دارند و دو پایه برای تغذیه)

استابلایزر استاتیک

برخلاف دو مورد قبلی این استابلایزر هیچ عضو متحرکی ندارد و به جای آن از یک Power Electronic Converter استفاده می کند که می تواند به صورت لحظه به لحظه جریان را کنترل کند و تمرکزفکر خیلی زیادی هم دارد. در این سیستم از یک ترانس افزاینده و کاهنده، موتور IGBT، میکروکنترلر، میکروپردازنده و DSP استفاده می‌شود.

راهنمای خرید و نصب استاب لایزر,خرید و نصب استابلایزر

مزایای استابلایزر

بیشتر بخوانید:  حقایقی جالب از کره ماه

نصب استبلایزر :

اگر از دستگاه هایی با توان پایین برای مصارف خانگی استفاده می‌کنید نصب استبلایزر به‌سادگی و توسط دفترچه دستگاه قابل انجام میباشد. اما اگر از دستگاه های توان‌ بالاتر استفاده می ‌کنید قطعاً از یک متخصص برق و یا نصاب برای نصب و راه اندازی Stablizer  کمک بگیرید چون توان های‌ بالای برق خطرناک می باشند.

مکان نصب stablizer  باید پاکیزه بوده و بدون گرد و گردوخاک باشد، این امر سبب حفظ طول سن می شود تا سن کارکرد دستگاه کم نشود. اما اگر مکان نصب دارای نم می باشد بهتر میباشد دستگاه را با دوری 20 الی 50  سانتی‌متر از زمین نصب نمایید.

طرز کار استابلایزر :

طرز کار این وسایل به این شکل میباشد که یک جاروبک ذغالی بر روی یک سطح هسته حلقوی مسی با سرعت زیادی چرخش می کند. این کار سبب می شود ولتاژهای لحظه ای بیش از اندازه حذف شوند یا کاهش شدید داشته باشند.

این اصلاح بر مبنای تبدیل مقدار دور سیم پیچ بر روی هسته های حلقوی و استوانه ای میباشد. از جزییات مهم این دستگاه ها می توان به پیوستگی خطی و سینوسی کامل بودن ولتاژ خروجی، هماهنگی فازها، دیجیتالی بودن مکانسیم کنترل، بالا بودن توان، بازدهی و تمرکزفکر و کیفیت آن اشاره کرد.

استابلایزر ولتاژ سری SVC دارای یک الکترو موتور Dc Servo Motor در هر فاز بوده که بر روی ترانس متغیر Variable Transformer Or Variac مونتاژ شده میباشد. به غرض افزایش یا کاهش ولتاژ، میزان القای ترانس با افزایش یا کاهش مقدار دور سیم پیچ بوسیله بازوی متحرک سرو موتور تبدیل داده می شود.

سیم پیچ های پیش بینی شده اولیه ترانس بوک بوست (buck/boost) توسط واریابل تغذیه می شود و سیم پیچ ثانویه آن به طور سری بین بازو و منبع انرژی متصل می باشد، به نحوی که ولتاژ مورد نیاز برای شبکه را افزایش یا کاهش می دهد. در عملکرد این سریال با استفاده از سیستم میکروپروسسوری هوشمند ولتاژ خروجی را تثبیت می کند.

کاربردهای دستگاه :

استفاده خانگی (آپارتمان های مسکونی و اداری به صورت جدا یا کل واحد سمت مواظبت از رایانه، یخچال و فریزر، تلویزیون، ماکروفر، کولرگازی، … )

محیط های بیمارستانی (اتاق عمل. سی تی اسکن، MRI، سونوگرافی، یونیت های دندان پزشکی، … )

محیط های صنعتی ( دستگاههای CNC، کوانتومتر، چاپ، بسته بندی، … )

استفاده عمومی ( پمپ آب، پله‌برقی، تالارها و سالن های نمایش، … )

ایستگاه های مخابراتی، رادیویی، تلویزیونی، ضبط ویدیوئی و …

 

منبع: بیتوته

[ad_2]

مطلب پیشنهادی

معرفی گیاه گل سنگ، روش پرورش و تکثیر

[ad_1] گیاه گل سنگ صورتی و سفید همه چیز درباره گیاه گل سنگ گل سنگ گیاهی …