طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی و جا افتاده و خوشمزه با مرغ

خورش فسنجان اصالت کرمانی (رفسنجان) دارد. جزء غذاهای مجلسی و اعیانی ایرانیها محسوب می شود که در مراسم یا پذیرایی های خاص طبخ می شود. خورش فسنجان را با مغز گردو و گاها پسته طبخ می کردند. به همراه رب انار، گیلک ها این خوراک را ترش طبخ می کنند با اضافه کردن رب انار ترش محلی که در دسترس دارند و از گوشت مرغابی داخل فسنجان استفاده می کنند. فارس ها آن را کاملا شیرین با رب انار شیرین بازاری و قیصی می پزند. مازندرانی ها هم خورش فسنجون را با اضافه کردن کمی شکر به صورت ملس آماده می کنند. با ما همراه باشید با طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی با مرغ.

مواد لازم خورش فسنجان

  • پیاز بزرگ ۱ عدد
  • مغز گردو ۳۰۰ گرم
  • سینه یا ران مرغ ۴ تکه
  • شکر ۲ قاشق غذا خوری
  • روغن مایع به اندازه کافی
  • رب انار ۴ قاشق غذا خوری
  • زعفران دم کرده ۱ قاشق غذا خوری
  • نمک ، فلفل سیاه و زردچوبه به انداز کافی

طرز تهیه خورش فسنجان مجلسی با مرغ

مرحله اول: سرخ کردن مرغ

برای تهیه خورش فسنجان ابتدا باید مرغ ها را آماده کنید ، برای این منظور مرغ ها را تمیز کنید و به خوبی بشویید ، سپس پس از خشک کردن مقداری نمک ، فلفل سیاه روی مرغ ها بپاشید. یک تابه مناسب و گود روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن داخل تابه بریزید سپس اجازه دهید روغن داغ شود. پس از اینکه روغن داغ شد مرغ ها را داخل تابه بچینید تا با حرارت ملایم سرخ شوند. پس از اینکه یک سمت مرغ ها سرخ شد آنها را بر گردانید تا سمت دیگرانشان نیز سرخ شود. پس از اینکه مرغ ها را به طور کامل سرخ کردید آنها را از روغن خارج کنید و کنار بگذارید.

بیشتر بخوانید:  بلیط هواپیما مشهد و رزرو هتل ارزان با رادار361

مرحله دوم: تفت دادن پیاز

در مرحله بعد پیاز را پوست بگیرید و به صورت نگینی ریز خرد کنید. یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار دهید و مقداری روغن مایع داخلش بریزید. پس از اینکه روغن داغ شد پیاز خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و تفت دهید تا پیاز کمی نرم شود. در ادامه کمی زردچوبه به پیاز اضافه کنید و تفت دادن را ادامه دهید تا پیاز و زردچوبه یکدست شوند. در مرحله بعدی مغز گردو را آسیاب کنید و به قابلمه اضافه کنید. مخلوط پیاز و مغز گردو را حدود ۵ دقیقه دیگر تفت دهید سپس رب انار را اضافه کنید.

مرحله سوم: افزودن رب انار و پخت خورش

پس از اینکه رب انار را اضافه کردید ۵ دقیقه دیگر مواد را تفت دهید تا رب انار هم سرخ شود. در مرحله بعدی مرغ هایی که در مرحله اول سرخ کردید را به قابلمه اضافه کنید. مواد را کمی تفت دهید سپس چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید.

مرحله چهارم: پخت خورش فسنجان مجلسی

حرارت زیر قابلمه را کم کنید تا خورش به آرامی جا بیفتد. برای اینکه خورش به خوبی روغن بیندازد حداقل باید ۳ ساعت روی حرارت بسیار ملایم بماند. در ۳۰ دقیقه پایانی پخت خورش شکر را به همراه زعفران دم کرده اضافه کنید و پس از پخت کامل خورش آنرا به همراه برنج سرو کنید.

 

نکات مهم و فوت و فن طرز تهیه خورش فسنجون با مرغ

  1. یکی از نکات روغن انداختن فسنجان پخت با حرارت کم و زمان زیاد است.
  2. اضافه کردن یخ در مراحل پخت هم موجب روغن انداختن می شود.
  3. طریقه صحیح آسیاب کردن گردو هم بسیار مهم می باشد. اگر علاقه مند هستید تکه های گردو زیر دندان بیاید بهتر است مقداری از گردو را کمی درشت و بقیه را آسیاب کنید.
  4. اگر آسیاب در دسترس ندارید می توانید گردو ها را سه مرتبه چرخ کنید.
  5. در صورتی که خواستید فسنجان را شیرین کنید از دو قاشق شکر در انتهای پخت استفاده کنید.
  6. برای اینکه رنگ فسنجان روشن تر شود از 1 قاشق چایخوری رب گوجه هم می توان استفاده کرد
  7. بهتر است فسنجان را داخل دیگ سفالی (گمج) طبخ کنید.
بیشتر بخوانید:  نظرات کارشناسان درباره نوسانات قیمت خودرو در سال 99

منبع : پارسی دی